Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Termékek Menü
0
06309017656

Hidrogénes víz

Minden, amit a hidrogénes vízről tudni akartál és tudnod is kell

- Hogyan védhetem meg a magam és a családom egészségét hosszú éveken keresztül?
- Hogyan iktathatom ki VÉGLEG a káros környezeti hatásokat a szervezetemből?
- Hogyan élhetek hosszú, egészséges életet, fitten, és remek testi-szellemi formában?


Ha neked is ezek a gondolatok és kérdések forognak a fejedben, akkor jó helyen jársz, mert most megmutatjuk az utat az egészséged felé, méghozzá kompromisszumok nélkül. Az új út: a hidrogénes víz.

Itt találod, hogy mire alapozzuk at, hogy nálad is eredményes lehet a hidrogénben gazdag vizet készítő termékeink.

Rendezés:
Nézet:

Mi a hidrogénes víz és honnan ered a felfedezése?
A világhíres Szent-Györgyi Albert azt mondta, hogy az élet üzemanyaga a hidrogén és nem a sokak által gondolt oxigén. Ahhoz, hogy a szervezetedbe minél több hidrogént tudj juttatni, már vannak nagyszerű lehetőségek, például jó megoldás lehet számodra a hidrogénes víz, ami tulajdonképpen hidrogénnel dúsított víz.


Először térjünk vissza az alapokhoz!
Iskolai tanulmányainkból még emlékezhetünk az atomokra, molekulákra, ionokra. Talán az is rémlik, hogy az ionok elektromosan töltött részecskékkel rendelkeznek, ionizáció útján keletkeznek atomokból vagy molekulákból. Léteznek pozitív és negatív ionok is, amelyeket kationoknak és anionoknak nevezünk, melyek létrejötte az atomhoz kapcsolódó elektronok számától függ. Ha kevesebb elektron van, akkor elektron hiány, ha több, akkor pedig elektrontöbblet keletkezik.
De térjünk vissza az alapállapothoz, mégpedig ahhoz a tényhez, hogy a kémiai vegyületeket alkotó legkisebb egység a molekula. A molekulák atomokból épülnek fel, melyek neutronokból, protonokból és elektronokból állnak, ez utóbbi kettő adja meg az atom elektromos töltési állapotát. Az atomok elektronjai úgynevezett elektronhéjakon helyezkednek el. Amelyik atomnak elektronhiánya van, az megpróbál a hiányzó helyekre bevonzani újabbakat, hogy helyre álljon az egyensúly.


Mi a helyzet a hidrogénnel?
Ez a helyzet a hidrogénnel is, neki is elektronhiánya van, ezért próbál más atomokkal kooperálni. Például előszeretettel párosodik az oxigénatommal.
A víz ionizációja során savas vagy lúgos víz jön létre, annak függvényében, hogy milyen a folyadék hidrogéntartalma. Ha H3O+ koncentrálódik, akkor kationokról beszélünk, ekkor a víz savas lesz. Ha viszont OH- koncentrációja nő meg, akkor az anionok száma lesz magasabb, ilyenkor pedig lúgos lesz a vizünk.
Az említett OH--nak, ahogy látható, van egy szabad töltése, ami szeretne magához vonzani valamit. Ha megiszol egy pohár lúgos vizet, akkor a benne lévő hidroxidok magukhoz vonzzák a szervezetben lévő töltéshiányos, szervezetre nézve romboló hatású szabadgyököket, így semlegesíteni is tudják azokat.


A negatív ionok jótékony hatását Elster és Geitel fedezték fel az 1899-ben. Egérkísérletek során tapasztalták, hogy a negatív ionokkal dúsított környezet pozitívan befolyásolja az egerek élettartamát. Kornblueh pedig azt tapasztalta, hogy a betegei gyorsabban épülnek fel, ha magasabb negatív ion dózist kapnak. Több klinikai vizsgálat megerősítette, hogy a hidrogénes víznek több betegség esetében pozitív hatása van a beteg felépülése szempontjából. Kutatók széleskörű vizsgálataik során kimutatták, hogy a természetben a legnagyobb koncentrációban a vízesések környékén találhatunk negatív ionokat.

Miben különbözik és miért jobb, mint a sima – vagy esetleg tisztított – víz?
A tiszta ivóvíz az egyetlen forrás, amely az emberi élet számára nélkülözhetetlen és semmi mással nem pótolható. A természetes ásványvizeknek különböző az ásványi anyag és nyomelem-tartalma, de hidrogént kisebb mennyiségben tartalmaznak, ráadásul némelyikük napi fogyasztásra nem alkalmas, csak gyógyvízként kerülhet forgalomba. Palackozott formában hosszútávon igen költséges megoldást jelenthet számodra, ha naponta ásványvizet szeretnél fogyasztani.
A csapból folyó víz földalatti, felszíni vagy forrásvízből származik, szűrésen és tisztításon megy keresztül mielőtt a vezetékbe kerül. A megfelelő minőség elérése érdekében többfajta fizikai, kémiai és mikrobiológiai eljárásnak vetik alá. A vízbe kerülő kémiai anyagok rövidtávon nem, de hosszú távon károsíthatják a szervezet sejtjeit és bizonyos betegségcsoportok kialakulását segíthetik elő.


Ezzel szemben a hidrogénező eljárás során alkalmazott elektrolízis közben a káros elemek megkötésre kerülnek, így a készülékből kikerülő víz tisztított formában kerül a pohárba, ráadásul még hidrogénnel dúsított is lesz. Az így elkészült víz pedig magas hidroxidtartalmának köszönhetően a szervezetbe bekerülve meg fogja kötni a romboló hatású szabadgyököket és így ki fogja fejteni egyedülálló jótékony hatását.


Mik azok a szabadgyökök, és miért okoznak problémát a szervezetben?
Tudnod kell, hogy nemcsak a környezetünkben vannak negatív és pozitív töltésű ionok, hanem a szervezetünkben is. Ezeknek a szervezetben lévő ionoknak speciális neve van, a negatívakat antioxidánsoknak, a pozitívokat pedig szabadgyököknek hívjuk. Az egyik legjelentősebb szabadgyököt szuperoxidnak nevezzük, mely felesleges elektront tartalmazó oxigénmolekula. A kórokozók bekebelezéséért felelős falósejtek az immunrendszer jóságos molekulái. Viszont, ha túl sok szabadgyök keletkezik, akkor egy részük feleslegessé válik. Az immunrendszer legyengülése vagy akár külső környezeti hatások is befolyásolhatják a szervezetben a szabadgyökök feldúsulását.


A szervezet számára felesleges szabadgyökök, melyek a testünket felépítő óriásmolekulákból válnak le az anyagcsere-folyamatok során, a nap minden pillanatában támadásokat intéznek a szervezetünk sejtjei ellen. Ha nem rendelkezünk elegendő antioxidánssal, akkor a szabadgyökök közvetlenül a szervezet sejtjeiből vonják el az elektronokat. Ma már tudományosan kimutatott tény, hogy az öregedés a szabadgyökök által okozott sejtpusztulás eredménye. A szabadgyökök pusztító tevékenységük során több célpontot támadnak a sejtekben, ezek a sejthártya, a proteinek és a nukleinsavak. Negatív tevékenységük eredményeképpen a sejtek DNS-ében okoznak károsodásokat. Ezek a folyamatok az antioxidánsok bevitelének segítségével csökkenthetők.


Hogyan működik a hidrogénezett víz a szervezetben, hogyan hat?
A legkisebb antioxidánsként tartják számon a hidrogént, legelőnyösebb tulajdonsága pedig az, hogy mikor megválik az elektronjától, akkor sem válik szabadgyökké. Ráadásul mivel kisméretű, így a szervezet bármelyik pontjára gyorsan el tud jutni. Hatását úgy fejti ki, hogy miközben átadja az elektronját, elégeti az oxigént, így jelentős szerepet tud betölteni a szervezetünk méregtelenítésében, így helyreállítható a szervezet sav-bázis egyensúlya is.


Dr. Hayashi kutatásai szerint a hidrogénben gazdag víz a szervezet számára szükséges extra hozzáadott energiát tudja nyújtani. Az a víz, mely hidrogénben gazdag, az erős antioxidánsként tud funkcionálni, így a káros szabadgyökök hathatós ellenszere lehet, ezáltal nagyban elősegíti a betegségek megelőzését, de hozzá tud járulni a kezelések hatékonyságához is. Ma már sok tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, hogy a szabadgyökök gyorsítják az öregedést, a hidrogénben gazdag víz viszont ellensúlyozni tudja ezt a hatást.


Milyen betegségek, tünetek, problémák esetén érdemes ezt inni?
Ha a hidrogénes vizet fogyasztod, akkor a bőröd hidratált és fiatalos lesz, akár csökkenhetnek a ráncaid is. A természet erejének következtében gyorsabban gyógyulhatnak a sebek, sérülések, csökkenhetnek az allergiás reakciók, bőrhibák és bőrbetegségek. Mivel szervezetedben a hidrogénes vízben lévő hidrogén antioxidánsként funkcionál, így csökkenteni fogja a szabadgyökök számát, aminek hatására a szervezetedben helyreállhat a tápanyag-felszívódás, megindulhat a méregtelenítés és így nagy valószínűséggel  csökkenhet a koleszterinszinted és  rendeződhet az anyagcseréd. Tapasztalatok alapján, ha hidrogénezett vizet fogyasztasz, akkor javulhat a májfunkciód és a vércukorszinted és a szervezetedben lerakódott zsírsejtektől is könnyebben szabadulhatsz meg. A megfigyelések arra mutatnak rá, hogy feltételezhetően akár a daganatos megbetegedésekhez kapcsolódó kockázati tényezők kialakulásának megakadályozásában is szerepet tudnak vállalni az antioxidánsok.


Kutatások kimutatták, hogy a hidrogénezett víz közömbösíteni tudja a különböző vegyszerek káros hatásait, ezért javasolt, hogy abban mosd meg a zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás előtt, így sokkal kevesebb káros anyag tud majd a szervezetedbe bejutni.


Néhány tünet és betegség, amiknél javulást tapasztalhatsz, ha hidrogénes vizet fogyasztasz:
- Lassú anyagcsere.
- Gyulladások a szervezetben.
- Allergia (szénanátha, asztma, bőrtünetek).
- Ekcéma.
- Túlsúly, fogyási képtelenség.
- Energiahiány, fáradtság, levertség.
- Gyorsuló testi-szellemi leépülés.
- Emésztési problémák.
- Ráncos, száraz bőr.
- Ízületi merevség és fájdalom.

 

Nevezhetjük-e gyógyhatásnak a hatását?
Mivel a hidrogénezett víz nem minősül gyógyszernek, így leginkább vitalizáló, méregtelenítő és egészségtámogató készítményként definiálhatjuk a jogi terminust alapul véve, de nincs messze az az idő, amikor már gyógyhatásúként fogja a gyógyászat is nevezni. A kutatások az utóbbi években gyorsultak fel ez ügyben, és nagyon előremutatóak az eredmények.


Mennyit lehet és mennyit érdemes belőle naponta fogyasztani?
1-1,5 liter hidrogénnel dúsított víz napi fogyasztása megfelelően tudja támogatni a szervezeted működését, ezáltal a bevitt elektronok megfelelő mennyiségben fognak a szervezetbe kerülni, s harcba tudnak szállni a szabadgyökökkel szemben, anélkül, hogy szintetikus vitaminokat kellene naponta bevenned, hogy pótolhasd a szervezetedből hiányzó nyomelemeket. Természetesen, ha a napi folyadékfogyasztásod 2-3 literét is hidrogénes vízzel szeretnéd megoldani, akkor sem teszel kárt a szervezetedben, egyszerűen nem lehet túladagolni olyan mértékben, amivel kárt okoznál.


Kiknek való a hidrogénes víz?
Mivel tudományosan kimutatott tény, hogy a hidrogén nagyon erős antioxidáns szerepet tud betölteni, így semlegesíteni tudja a szabadgyököket, melyek a legtöbb betegség kialakulásának és az idő előtti öregedésnek az okozói. Apró „termetéből” adódóan a hidrogén a szervezet olyan sejtjeibe is el tud jutni, ahová más antioxidánsok már nem képesek. A betegségek megelőzése és az egészséges élet mindenkinek létfontosságú, ezért a hidrogénezett víz fogyasztása mindenki számára ajánlott.


Kiknek nem való?
A hidrogénes víz hatása tulajdonképpen az, hogy megfelelő oxidációs szintet biztosít a szervezet számára, így bárki fogyaszthatja, akár kisbabák, idősek és kismamák is, sőt házi kedvenceink is. Semmilyen ellenjavallat nincs a hidrogénes vízzel kapcsolatban.


Hogyan lehet hozzájutni ilyen vízhez? Hogyan lehet elkészíteni?
A hidrogénes víz néhány helyen a természetben is megtalálható, Franciaországban, Németországban, Mexikóban és Indiában található meg természetes formában ez az egészségmegőrzőnek mondott víz. Ezeket a helyeket több millióan látogatják a gyógyulás reményében. Természetesen neked nem kell olyan messzire utaznod, hiszen te is hozzájuthatsz. Vannak próbálkozások palackozott formájú értékesítésében is, de leginkább otthon tudod előállítani az erre alkalmas készülékkel.
Jelenleg kétfajta csoportja létezik az ilyen készülékeknek. Vannak olyanok, amelyeknél egy úgynevezett  elektrolízis cellán áramoltatják át a vizet és egy csapon keresztül már folyik is az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező víz, mely még lúgos is lesz.


A másik típusú készülékek nem áramoltatják a vizet, hanem - az elektrolízises folyamat alatt, mely során hidrogénnel dúsítódik a víz - az edényben marad és cella katódjával fog kapcsolatba lépni. Ezeknél a készülékeknél lehet az időtartalmat szabályozni, hogy 10, 20 vagy 30 percig tartson a folyamat. Minél tovább tart a hidrogénezési folyamat, annál több antioxidánst fog tartalmazni a készülékből kikerülő víz. Az elektródák speciális elhelyezkedésének köszönhetően a víz Ph-értéke meg fog egyezni a készülékbe bejutó víz Ph-értékével, tehát az így hidrogénezett víz nem válik lúgossá.


A hidrogénes víz egy új csodaszer?
Valójában csodaszerek csak a mesékben és a néphagyományban, no meg persze a reklámokban léteznek. Így a hidrogénezett víz sem csodaszer, egyszerűen tudományos alapokra lehet helyezni a hatásos mivoltát, ugyanúgy, mint más termékeknél is. A hidrogénes víz előállítása tulajdonképpen az elektrokémia és a termodinamika korszerű alkalmazásának eredménye. A technikai lehetőségek megteremtik azt az alternatívát, hogy valamit jobbá tegyünk, például az ivóvizet hidrogén segítségével dúsítva alkalmassá tehetjük az egészségünk támogatására. Természetesen mivel nem csodaszer, így nem fog 5 perc alatt hatni, hosszútávon fogja kifejteni szervezetedben jótékony hatását, aminek következtében frissebb, üdébb és fittebb leszel.


Miket érdemes átgondolnod, ha hidrogénes víz készítő készüléket szeretnél vásárolni, de még nem döntöttél?
Vannak-e testi problémáid, krónikus betegségeid, akut fájdalmaid?
Szedsz-e gyógyszert?
Van-e ekcémád, száraz bőröd, viszkető kiütéseid?
Van-e autoimmun betegséged?
Évente kettőnél többször vagy náthás?
Allergiás vagy valamire?
Rosszul alszol? Fáradtabban ébredsz reggel, mint ahogy lefeküdtél?
Reggelente fáj itt-ott-amott? Kell egy kis bemelegedés a testednek, hogy komfortosan érezd magad?
Van magas vérnyomásod, magas vércukrod, magas TSH-d?
Elmúltál már 40 éves?
Sok a stressz az életedben?
Van súlyfelesleged, ami lefelé nem akar mozdulni, inkább csak gyarapszik?
Ha bármelyikre is IGEN a válaszod, akkor jobb, ha nem halogatod a hidrogénben gazdag víz készítő gép megvásárlását, mert ha már vannak tüneteid, vannak nehézségeid, akkor azok maguktól nem fognak elmúlni, és te is pontosan tudod, hogy gyógyszerek is csak átmenetileg enyhítik a tüneteket.
Vedd a kezedbe a sorsodat, és indulj el az egészséghez vezető úton, és maradj is rajta. A hidrogénes víz „csak” ebben segít.