Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Sejtszinten is stresszmentesen, hidrogénes vízzel

 

 

 

Tény, hogy szinte megszámolni sem lehet, hányféle termék kínál számunkra kiegyensúlyozottabb, fittebb, nyugodtabb életet. Ha meglévő egészségi problémáid révén amúgy is fogékonyabb vagy az életminőséget javító megoldások iránt, akkor érthető, hogy alaposan megfontolod, kinek szavazol bizalmat. A természet nyújtotta válaszoknál eredetibbeket szerencsére aligha találhatunk arra, hogyan tehetnénk még többet testi-szellemi jólétünkért.

 

A vízfogyasztás magasabb, minőségi szintre emelése az egyik legkézenfekvőbb mód arra, hogy tegyünk magunkért, még konkrétabban sejtjeink egészségéért.

 

Figyelem, nem az elkortyolt víz megfelelő mennyiségéről van szó (bár az is fontos), hanem a minőségről.

 

Amiért a hidrogénes víz más

Hogyan lehet a víz hidrogénes, ha a vízben már amúgy is van hidrogén?

Aki először hall a hidrogénes vízről, nem biztos, hogy pontosan érti, hogyan lehet egy víz kifejezetten hidrogénes. Hiszen különösebb kémiai alapismeretek nélkül is tudható, hogy ez a folyékony kémiai anyag, a víz (H2O, dihidrogén-monoxid) hidrogénből és oxigénből áll. A hidrogénes vízben tehát kémiai szempontból nincs olyan összetevő, ami ne lenne meg alapból is magában a vízben. Ám mégis van benne valami olyan plusz, amit a hagyományos, a csapból folyó vagy palackozott vizek nem mondhatnak el magukról. Mégpedig az oldott hidrogén.

A hidrogénes víz a negatív ionok jótékony hatása alapján működik, melyek képesek a szabad gyökök megkötésére. Mielőtt elárulnánk, hogyan készíthetsz könnyedén oldott hidrogénben gazdag vizet otthon, beszéljünk arról, hogy miért is olyan jelentőségteljes dolog, hogy a hidrogénes vízzel hidrogént juttathatunk szervezetünkbe. Mindez az előbb említett szabad gyökökkel van szoros összefüggésben.

 

A szabad gyökök oxidatív stressznek teszik ki a sejteket 

 

Az úgynevezett szabad gyökök tulajdonképpen pozitív töltésű ionok, melyek sajnos romboló hatással vannak szervezetünkre. Kialakulásuk szoros összefüggésben van az oxidációs stresszel.

Az oxidációs stressz egy összetett, molekuláris szintű folyamat, mely mindannyiunk szervezetében is nap mint nap lejátszódik. A szabadgyökök párosítatlan elektronokkal rendelkező molekulák, rossz hírüket annak köszönhetik, hogy a hiányzó elektront más, náluk „értékesebb”, ép sejtekkel reakcióba lépve szerzik. Ha túlsúlyba kerülnek, károsítják a testünk molekuláit, a DNS-láncot és betegségeket okoznak.

Az orvostudomány ma már egyre többet tud arról, hogyan függ össze a szabadgyökök viselkedése öregedésünkkel, a daganatos betegségek kialakulásával, immunrendszerünk működésével, a gyulladásos betegségek kialakulásával.

Arról is egyre nagyobb a tudásunk, hogy aki valamilyen betegséggel küzd, legyen szó daganatokról vagy krónikus megbetegedésekről, az sokkal jobban ki van téve a szabadgyökök hatásának, ami végső soron életminőségét is befolyásolja. Csökkenti energiáját, megküzdő képességét.

Olyan ez, mintha még sejtjeink is stresszesek lennének.

 

 

Az antioxidáns hidrogén segítsége felbecsülhetetlen

Az oxidációs stressz káros hatását olyan anyagokkal egyensúlyozhatjuk, melyek antioxidáns hatásúak. Vannak természetes antioxidánsok, melyeket akár a szerveztünk is előállít – közismertek a vitaminok. Amelyiket nem állítjuk elő közülük, ahhoz táplálék formájában juthatunk hozzá – különösen sok vitamin található a gyümölcsökben és zöldségekben.

Van azonban egy olyan antioxidáns, amiről ritkán hallunk: ez a hétköznapi szuperhős a hidrogén. 

Egyre több tudományos vizsgálat folyik azzal kapcsolatban világszerte, hogy a molekuláris hidrogén milyen jótékony hatással van szervezetünkre. Abban nagy az egyetértés mutatkozik az orvosi kutatások készítői között, hogy a hidrogénben gazdag víznek antioxidáns hatása van, ennél fogva ellensúlyozza az öregedés hatásait és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, de már kialakult problémák esetén is bízhatunk benne. Segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt (a szabad gyökök számát) a kemoterápiában, sugárkezelésben részesülők és a krónikus betegségben szenvedők amúgy is nagy kihívásoknak kitett szervezetében. 

Összefoglalva: segítőtárs lehet szervezetünknek abban, hogy felvegye a harcot a szabad gyökökkel, tudományosabban fogalmazva „neutralizálja” őket.  És mivel a toxikus szabad gyököket átalakítja, jó hatással van a sejtek anyagcseréje. Csökkenti a gyulladást, mely számos betegséghez vezet, támogatja a testet a betegségekkel és öregséggel való küzdelemben. Most tehát te is tisztábban látod, milyen hőstettetekre képes a hidrogén, illetve a hidrogénben gazdag víz, mely nagy mennyiségben tartalmaz oldott hidrogéniont. 

 

Miről számolnak be, akik hidrogénes vizet fogyasztanak? 

A kutatásokban résztvevők tapasztalataiból többek között a következő hatások szűrhetők le a hidrogénben gazdag víz kapcsán:

  • javíthatja az emésztési folyamatot
  • ellensúlyozza a ráncos, száraz bőr
  • fontos szerepet játszhat az életminőség javításában azoknál, akik szervezetének nagy feladatokkal kell megbirkóznia

Beszámolók szólnak arról is, hogy segít a fáradtság csökkentésében sportolás után, vagy támogatja az egészséges fogyást is.

 

Egy 2011-es kutatás többek között arra kereste a választ, hogy a hidrogénes vizet fogyasztó, sugárterápiában részesülő betegek jellegzetes gasztroinesztiális tüneteiben (étvágytalanság, hányinger) volt-e valamilyen változás. Ezek a tünetek részben azzal is összefüggenek, hogy ilyenkor az egészséges sejtek is károsodnak. Érthető volt a feltételezés, hogy az antioxodánsok jótékony hatással lehetnek ebben az esetben. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a hidrogénben gazdag víz fogyasztása ígéretes lehet a sugárzáshoz kapcsolódó kellemetlen tünetek mérséklésében.

 

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy a hidrogénes víznek semmilyen mellékhatásáról nem tudunk.

Egy 2010-es tanulmány pedig azt mutatta meg, hogy túlsúlyos vagy metabolikus szindróma esetén (mely például magas vérnyomással, inzulinrezisztenciával jár), 1,5-2 liter hidrogénes víz nyolc heti fogyasztása mellett növekedett egy a szabadgyökök elleni harcban fontos enzim szintje. Több száz tudományos publikáció, köztük számos humán vizsgálat keresi folyamatosan a választ arra, hogy milyen terápiás lehetőségei vannak a hidrogénes víznek. 

A molekuláris hidrogén és a hidrogénes víz azonban nem csodaszer

A hidrogénes víz természetesen nem betegségek elleni csodaszer vagy a fiatalság forrása. Hanem egy 100%-ban természetes lehetőség arra, hogy megpróbáljunk javítani életminőségükön. Hogy csökkentsük az oxidatív stressz szervezetünkre gyakorolt hatásait olyan esetekben, amikor arra igen nagy szükség van. Ha szeretnénk többet tenni a betegségek megelőzéséért, vagy a már meglévő betegségeink esetén a sejtjeinknek megadnánk a stresszmentes élet örömét.

 

Ha a víz alap, a hidrogénes víz egy erős alap

A víz az élet alapja, testünk 60-75%-át alkotja. Lételemünk, hogy minden nap megkapjuk belőle a szükséges mennyiséget. De az sem mindegy, hogy milyen típusú vizet választunk a hidratáláshoz. Ha biztosítani akarjuk a feltétlenül szükséges vízmennyiséget, arra a csapvíz is megfelelő… De ahogy láttuk, a hidrogénben gazdag víz ennél sokkal többet nyújthat. A hidrogénes víz használata biztonságos minden korosztálynak, és nem szükséges belőle nagyobb mennyiséget fogyasztani, mint a hagyományos csap- vagy palackozott vízből. Előállítása elektrolízissel történik, mely egyben víztisztító eljárásként is működik.

A Spartaco hidrogénes vízkészítő palack és a Spartaco hidrogénes vízkészítő géppel egyszerre akár 1,5 liter hidrogénes vizet is készíthetsz otthon. A készülék elektrolízis elvén működik és gyorsan telíti a vizet oldott hidrogénnel. Az ergonomikus készülék használata egyszerű, és még dekoratív is.