Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

víztisztító blog

2023. 11. 25. 07:36:55
A mai világban gyakran találkozunk különböző egészségügyi veszélyekkel, közülük az egyik legaggasztóbb az ólomhatások egészségre. Az ólom nemcsak a természetben előforduló nehézfém, hanem egy olyan anyag is, amelyet évszázadok óta használnak az iparban és a háztartásokban. Sajnos, néha a csapvízben is megtalálható. Az ólommérgezés megelőzése érdekében fontos ismernünk annak lehetséges forrásait és a vizeinkben rejlő kockázatokat. Ebben a bejegyzésben alaposan körbejárjuk ezt a témát, és értékes információkat nyújtunk az ólom vízben lévő jelenlétének egészségügyi hatásairól.
2023. 11. 25. 07:28:52
Híreket, információkat és tippeket osztjuk meg a Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) kapcsolatban. A mai bejegyzésünkben a CSOK ivóvízzel kapcsolatos feltételrendszerét szeretnénk bemutatni és megvitatni, mely egy olyan területe a családtámogatásnak, amit sokan nem ismernek eléggé. A CSOK feltételekről és a családtámogatásokról számos információ kering az interneten, ám a lényeg gyakran elvész a részletekben. Tehát, ha törekedtél arra, hogy tisztában legyél a CSOK ivóvízzel kapcsolatos feltételeivel, akkor a helyes helyen jársz. Határozott célunk, hogy átláthatóvá és érthetővé tegyük ezt a nem egyszerű témát.
2019. 09. 06. 17:51:39


Ha valaki víztisztító berendezésre gondol, akkor egyszerre több dolog is eszébe juthat, ami sokszor hamis információkon, vagy régi beidegződéseken alapul. Most ezeket a kifogásokat vesszük sorra, amik nagymértékben félreértéseken, vagy félrevezetéseken alapul.

- A víztisztító / vízszűrő drága
- Nagy helyen fér csak el.
- Sok ügynök házal vele, így biztos átverés.
- Eltávolítja a hasznos ásványi anyagokat.
- Beteg lehetek a használatától, mert vissza fertőződhet.
- Nem is kell tisztítani a vezetékes vizet, ezért biztos ez is egy átverés.

és sorolhatnánk még a neten keringő rész/áligazságokat, valamint műkedvelő amatőrök félreértésein alapuló butaságait. Sajnos minden esetben nem valódi információt közölnek, csupán egy valahol elejtett információnak a félreértelmezésére reflektálnak és egy silány véleményt fogalmaznak meg. Ezért a véleményért pedig semmi felelősséget nem vállalnak jogilag.

 

2018. 03. 30. 09:23:13

A vételár minden termék/szolgáltatás esetében fontos és a vásárlási folyamat egyik meghatározó motívuma. Nem lehet ez másképpen a víztisztító berendezések esetében sem. Ebben a cikkben bemutatom, hogy mennyibe kerül (reálisan) egy víztisztító berendezés, illetve azt is, hogy miért kerül annyiba amennyibe kerül. Szó esik továbbá arról is, hogy mennyit nem szabad fizetni egy ilyen termékért és melyik az az értékesítési csatorna, amiről folyamatosan csak negatív visszajelzéseink vannak. Így tehát ez a cikkünk is megérdemli a figyelmet, ha érdeklődsz a téma iránt és nem akarsz rosszul járni.

2017. 10. 02. 16:42:33

 

5-10 évre visszatekintve, nem volt annyi hír a vezetékes csapvíz (ivóvíz) minőségével kapcsolatban, mint idén. Ugyan az USA-ból már tavaly megérkezett a figyelmeztetés, amiben a magyar csapvíz rossz minőségére hívták fel a figyelmet, de ez még szerintem is kissé túl van mozogva. Tehát ki tudja, hogy miért, idén felszabadultak azok az információ források, amelyek hosszú évekig hallgattak, vagy csak a vezetékes csapvíz kivallóságát zengték.
Sajnos begyűrűzött a hozzá nem értés, a hibás technológia választás és ki tudja, hogy még mi minden ebben az egész ivóvízminőség káoszban, ami lassan kezd kibontakozni. Volt hír gazdagon, alig győztem kapkodni a fejem. Ugyan egy ideig kiraktuk ezeket a fecebook oldalunkra, de aztán annyi információ gyűlt fel, amit jobbnak láttam így, egy teljes cikkben megírni.

2017. 09. 07. 11:26:04

Hát igen, a csúf helyre a csapvíz került már megint, ha ismered a filmet…
Ez a bejegyzés most nem arról szól, hogy vízügyi szakemberek képébe dörgölöm az általuk szolgáltatott vezetékes „ivóvíz” minőségét (na meg annak egészségtelenségét), habár megérdemelnék, és rengeteg helyen lenne rá okom. Van még ember, aki elhiszi, hogy az egész országban szolgáltatott csapvíz kiváló és nem röhögi közben el magát? Ha van is, az nagyon lojális!

Most hagyjuk a vízügyesek szerencsétlenkedését (na persze akinek nem inge az ne vegye magára) és nézzük meg azokat a választásokat, amikkel találkozhatsz a mindennapi életben, ha ivóvízről van szó.

2017. 08. 17. 16:36:57

 

Avagy, amit te is rosszul tudtál, gondoltál, vagy hittél a víztisztításról és a víztisztító berendezésekről.
Ennek a bejegyzésnek a megírására 10 éve készülök. Na, nem konkrétan, de 10 éve „lappang” bennem ez a bejegyzés, amit tulajdonképpen terápiás céllal ki kellett volna már magamból írni. El sem hiszed, hogy mennyire frusztráló tud lenni, amikor egy facebook hétvégi kampány közben olyan kommentek érkeznek, aminek a megválaszolásához nagyon messze kellene mennünk (vissza mennünk a kályháig), de legalább is vissza kellene ülni az iskolapadba valamilyen szintig, erősen koncentrálva a kémiára. Esetünkben ez a tantárgy/tudományos terület eléggé makacs dolog, a H2O az ma is és holnap is H2O lesz, nincs nagy varázslat benne. Ami ezen felül van az innivalódban, az többnyire felesleges, esetlegesen káros is.

2017. 03. 23. 17:04:31

Napjainkban igen divatosak az okos eszközök, amelyek között megtalálhatóak azok a kütyük, amelyek hasznosak és amelyek csöppet sem. Riasztók és intelligens fűtésrendszerek és az intelligens kapuk bizonyára hasznosak, de rengeteg olyan termék van, aminek én nem sok értelmét látom. Nem is baj ez, hiszen nem az én „kényelemet” kell, hogy szolgálják ezek az eszközök, hanem azét, aki pénzt adott érte.
Akárhogy is tagadnánk, de a legújabb kor után megérkezett az okos kor. 

Tehetünk akármit is, de 2017-ben, már nem úgy élünk, mint 1999-ben. Rengeteg minden változott és változik folyamatosan szinte minden évben. Feltételezhető, hogy 2020-ban pedig már sok minden változott 2017-hez képest. EZ VAN!

 

 

2017. 03. 16. 12:53:00

Egy régebbi cikkemben boncolgattam, hogy a vezetékes vízszolgáltatók alapból milyen veszély helyzetekkel számolnak. Több mint valószínű, hogy a hálózat üzemeltetéssel lehetett egy kis gubanc, ami szinte országos méretű PÁNIKOT váltott ki. Most megnézzük azt, hogy miért nem lehet SENKI biztonságban, aki szűretlenül fogyaszt vizet egy vízhálózatból. És a mellékelt hírek szerint édes mindegy, hogy milyen „fejlettségű” országban teszi ezt.
Érdekes, hogy a vezetékes csapvizet eléggé nagy mennyiségben fogyasztjuk, és csak néha jutnak el a nagyközönség olyan hírek, ami ezzel az eléggé fontos anyaggal és annak minőségével foglalkoznak. Mi is csak ilyen és ehhez hasonló cikkekből tudunk meg sok mindent. A legnagyobb félelmünk az lehet, hogy nem mindig jutnak el hozzánk ezek az információk. Sajnos a szolgáltatók nem minden esetben fognak minket tájékoztatni a fennálló problémáról, mint ahogy azt már megszokhattuk…

 

 

2017. 03. 09. 17:06:31

Bárcsak annyi ezresem lenne, ahányszor ezt a kérdést hallottam már. Nagyon fura, de sajnos erre az egyszerű kérdésre nincsen jó válasz. Azaz valamilyen válasz van, mert valamit mondanunk kell leendő víztisztító vásárlónak, ami lehet, hogy az Ő esetében nem fedi a valóságot. Hasonlatos ez az autók üzemanyag fogyasztásához, ahol tavaly még a legnevesebb márkák is elvéreztek az igazmondásban.