Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

2024.02.16. Tegnap voltam Karcagon és büdös volt a víz!

Már nem vállalok Budapest és Pest megyén kívüli kiszállást, de ez egy kivételes alkalom volt, amit 3 hónapja görgetek magam elött.
Két ozmózis víztisztító beszerelést is megcsináltam Karcagon egy testvérpárnál.
Az első helyen már volt bekötve egy régi egyszerűbb aktívszenes berendezés, amit már nem használnak egy ideje, mert borzasztó büdös víz jött belőle.

Ez érdekes! Büdös víz?

Persze láttam és hallottam már csodákat az ivóvízzel kapcsolatban, de ennyire büdös vízhez még nem volt szerencsém. És ilyen víz jön ki egy víztisztítóból?!
Lecseréltem a régi egyszerű berendezést egy alap ozmózisosra és természetesen nem lehetett tapasztalni ezt a problémát.

Két perc múlva már a másik helyen voltam. Lecsavartam a mosogatógép csatlakozását (mert onnan vezettem a víztisztító felé a vizet) és megcsapott megint az a szag. Nem annyira büdös, de ugyanaz a fajta. Meg is kértem az ügyfelet, hogy szagolja meg. Ő is érezte!

Pontosan nem tudom, hogy mi lehet az ügy hátterében, csak találgatni tudok a klórozással és az NNK oldalán is fellelhető „eseti bakteriológia kifogással” lehet összefüggésben, amit a településre vonatkozik. Pontosan nem tudom és szerintem nem is nekem a feladatom ezt kideríteni.

Az biztos, hogy egy víztisztító berendezés alapból nem tud ilyen és ilyen mértékű problémát okozni . Pláne fura, hogy még akkor is lehetett érezni, amikor a második helyen még a dobozból sem vettem ki a berendezést. Tehát ezt a kellemetlen szag problémát nem szerencsétlen víztisztító berendezés fogja elvinni.

Ez az eset is rávilágít arra , hogy lehet akármilyen kiváló is a vezetékes csapvíz minősége, nem árt azt még felhasználás elött utó tisztítani...

Tartalomhoz tartozó címkék: hírlevél