Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

2024.03.22. Neked van kávéfőző, vagy babavized?!

Nekem van kávéfőző vizem… de még BABA vizem is van.
A műanyag palackos ivóvíz használatát csak katasztrófa helyzetben, vagy nagyon rövid távon, instant megoldásként tudom értelmezni. Minden más helyzetben, azaz hosszútávon és kiépített vízhálózat esetén a használata irreális és logikátlan.

Tehát tényleg együtt tudok élni a gondolattal, hogy egy hosszabb kirándulásra palackos vizet visznek. Az valahol mégis egy standard. Olyan lehet mind a 3 napi hidegélelem becsomagolva egy dobozkában. Gyors megoldás és valamiféle igény kielégítésére alkalmas RÖVID TÁVON. Tehát RÖVID TÁVON!!!

A BABAVÍZRŐL tudtam, de nem hittem volna

, hogy több kiegészítő anyag van benne, mint a vezetékes csapvízben.
A budapesti csapvíz általában 200-350 mg/liter (persze az más kérdés, hogy ez az érték pontosan milyen anyagokból épül fel), míg babavíz esetében csak ennyi a hidrogén-karbonát, becenevén szódabikarbóna. Erre még jön néhány ásványi anyag és így eléri a 400-500 mg/literes számot. Persze műanyag palackban horrorisztikus áron.

Mi is BABAVIZET használtunk 

Mind a két lányomnál szinte a nulladik pillanatban tápszerezés ment. Na ez is megérne egy misét (mire megtalálod a megfelelőt), de nem volt más lehetőség, ez volt a megoldás. Ez is nagyszerű, hogy a mai világunkban léteznek ilyen mankók az életben, mert ellenkező esetben nagy bajban lettünk volna.

Tehát vízzel, mi több, babavízzel kevertük össze a tápszert. Ezt a babavizet pedig otthon állítottuk elő egy ozmózis víztisztító berendezés segítségével. A gyerekek megkaptak minden szükséges anyagot, amit ilyen módon be lehetett vinni a szervezetükbe. A vízzel szemben pedig csak egy elvárásunk volt, mégpedig az, hogy a legbiztonságosabb és tiszta legyen.

 

KÁVÉFŐZŐ VÍZ is van.

Amíg van ló…r van, addig van veréb is lesz, szól a népi bölcsesség :)
Tehát extra műanyagba csomagolnak egy feltételezhetően RO, azaz ozmózis tisztított vizet és szállítják még extrább költségeken a szélrózsa minden irányába (1190.-Ft/5 liter).
Itt van egy FB poszt, ahol bővebben bemutatják a terméket.

Ne érts félre, nem a babavízzel és a kávéfőző vízzel van bajom (csak egy kicsit).
A legjobban az zavar, hogy sokkal olcsóbban, hatékonyabban, na meg környezetbarátabban lehet neked is otthon, ha rendelkezel egy ro víztisztítóval.  Tehát ha van már otthon vízszűrőd, akkor használd kávéfőzéshez, teafőzéshez és levesek elkészítéséhez is. És még hatalmas mennyiségű műanyag szemetet sem kell hazacipelned nagyon drágán.

Tartalomhoz tartozó címkék: hírlevél