Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Átfolyós rendszerű víztisztító

Átfolyós rendszerű víztisztító

Akármennyire is veszélytelen ez a maghatárorozás, mégis rengeteg félreértésre ad okot az, ha egy víztisztító berendezést átfolyós rendszerűnek titulálnak. Az „átfolyós rendszer” mint jelző használata nagyrészt indokolatlan azoknál a berendezéseknél, amelyek nem ozmózis víztisztítók, tehát ha egy egyszerű csapra szerelhető víztisztítónál ez a jelzőt látja, hogy „átfolyós rendszerű” akkor gyanakodhat arra, hogy a kereskedő hatásvadász meghatározása egy összetettebb víztisztító rendszerre utal, amitől az ő terméke fényévekre van.

A háztartási ivóvíztisztításban tulajdonképpen 2 fő szűrési minőséget különböztetünk meg.
 

       1. Egyszerű, általában aktívszenes szűrő

  1. Ozmózis víztisztító berendezések.

 

Az ozmózis víztisztító berendezéseken belül pedig a tartályos és az átfolyós rendszereket a szerint, hogy a megszűrt víz egy pufferben tartályban tárolódik-e, avagy a valós idejű vízszűrésnek köszönhetően átfolyik, mert nincsen víztartály. Tehát a víztartálytalanság jelenti azt, hogy átfolyós rendszerű. Használata kizárólag ozmózis víztisztítók esetében indokolt. Amennyiben egy aktívszenes vízszűrőről mondanak olyat, hogy átfolyós rendszerű (ami egyértelmű), akkor sejthető, hogy az ozmózis víztisztítók hatékonyságára utalnak egy olyan minőségű vízszűrésnél, ami fényévekre van az asszociált minőségtől.

 

Az, hogy egy silányabb minőségű vízszűrést a csúcskategóriásra jellemző minőségjelzővel illetnek, az valami olyan, amikor a Trabantra egy Mercedes jelet tesznek. Attól az még nem lesz olyan minőségű, mint a Mercedes, sőt, inkább ciki.

 

Tehát, ha azt a meghatározást látja egy sima, aktívszenes vízszűrőnél (ami nem ozmózis), hogy „átfolyós rendszerű”, akkor erősen gondolja át, hogy attól a kereskedőtől rendel, mert már a névadásban is sokat mondás dominált.

Megkérjük továbbá a „szakma” jeles képviselőit, hogy ha nem akarják magukat gyorsan a GVH, vagy a Fogyasztóvédelem előtt találni, akkor ne használjanak félrevezetésre és megtévesztésre alkalmas jelzőket egy olyan terméknél, ahol ez evidens. Ugyanis a szívószálat sem úgy értékesítik, hogy átfolyós rendszerű, pedig tényleg átfolyik rajta a folyadék.
Ez az egész eléggé „nagystílű”, mint amikor a higiéniai managgernek nevezik a takarítót.

 

Aztán még ott vannak a bypass szeleppel felszerelt hibridek, amik az ozmózis víztisztító berendezések alját és megvetett típusait képviselik. Szerencsétlen hibridekben ugyan van ozmózis membrán, de sok értelme nincsen, hiszen a csapolandó vizet összekeverik (egy bypass szeleppel) a csak előszűrt vízzel. Tehát pont azokat az „anyagokkal” vegyítették vissza, ami az ozmózis víztisztítás lényege lenne. Ez pedig azért jó számukra, mert az előszűrt víz nyomása hozzáadódik a csekély csapolási nyomáshoz, így nem kell víztartály, tehát átfolyós rendszerű és még ozmózis membrán is van benne.

 

Ha pedig azt hitte, hogy a méregdrágán, ügynöktől vásárolt víztisztító berendezése jó minőségű nagyon téved. Ugyanis ezt a bypass szelepes megoldást előszeretettel alkalmazzák, így csökkentve az ozmózis membrán hatékonyságát és növelve az arcátlanságukat. Ők a bypass szelepet ásványi anyag állítónak hívják, ami tulajdonképpen igaz is. Mechanikusan állítják be, hogy mennyire szennyezzék vissza az ozmózis vizet, aminek semmi értelme. De erről majd legközelebb...

Tartalomhoz tartozó címkék: ozmózis víztisztító megtévesztés