Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Használt víztisztító eladó

Használt víztisztító eladó

Ennek a bejegyzésnek egy későbbi megrendelőnkkel folytatott beszélgetés szolgáltatott alapot. Az akkor még érdeklődő kinézett magának egy alap ozmózis víztisztító berendezést (PurePro 105) és még kérdéseket tett fel a berendezés működésével kapcsolatban. Érthető, hogy rengeteg plusz kérdés adódik víztisztító vásárlás előtt, mert nem akar csalódni a döntésében. Viszont fontos az is, hogy ne hozzon meg egyetlen érdeklődőse olyan döntést, ami biztosan a rosszul ját. Ilyen esetünkben az, hogy használtan vásárol víztisztító berendezést.


 

A legrosszabb választás az, ha használt víztisztító berendezést vásárol.

Ezeknek a víztisztítóknak az ára nagyon szórt, hiszen sok sokfajta berendezés „kering” a neten. Alapul véve a legtöbbet eladott ozmózis víztisztítónkat (PurePro 105) hasonlítsuk össze a JÓFOGÁS-os található ozmózis víztisztítóval (itt van). Természetesen máshol is lehet ilyen termékeket használtan vásárolni, vagy valamelyik jóakarótól hozzájutni, mi a JÓFOGÁST vettük alapul.

A JÓFOGÁS-on 30000.-Ft-ért kínálják azt a használt víztisztító berendezést, ami egy magánszemély, számla és garanciák nélkül, feltehetően plusz szállítási díj fejében ad át a leendő tulajdonosának. Ugyan az esetünkben szereplő hirdetésben le van írva, hogy friss szűrőkkel rendelkezik a berendezés, amire SEMMI GARANCIA nincsen! Vagy igaz, vagy nem. Az eladási ára így használtan 30000.-Ft (számla nélkül + szállítási díj). Itt jegyezzük meg gyorsan, hogy egy vadonatúj PurePro 105-ös ozmózis víztisztító 39354.-Ft+ÁFA, azaz 49980.-Ft ingyenes kiszállítással.

Amit pedig használt víztisztító néven kapunk az eladó magánszemélytől, az vagy olyan, vagy nem, mint amilyenek leírta az eladója. Itt nem a szokásos műszaki paraméterekről van szó, hanem arról, hogy mi történt azzal a berendezéssel, amíg az új tulajdonoshoz megérkezik. Hasonlatos az alsó neműhöz, habár tényleg érdekes ez a párosítás.

Magam részéről vettem már használt, jó állapotú antikvár szakkönyvet (mert már nem adják ki), laptopot, monitort kereskedőtől és használt rugdalózót, amit 2-3 hónapig tudott használni a lányom. Tehát bizonyára van létjogosultsága a használt termékek adás-vételének, de ez a víztisztítók esetében nem kifizetődő az új tulajnak, egyszerűen azért, mert nincs megbízható információ arról, hogy milyen „behatás” érte a szerencsétlen víztisztítót.

 

Mit kockáztat, ha használt víztisztítót vásárol?

Víztisztítót általában azért vásárolnak, mert biztosra akarnak menni az ivó és főzővízzel kapcsoltban, azaz nem feltétlen bíznak a jelenleg rendelkezésre álló szolgáltatott víz minőségében, illetve azt még biztonságosabbá és jobb minőségűvé kívánják tenni. Biztosra akarnak menni, hogy adott szennyeződéseket kiszűr a berendezés és nem lesz benne abban a vízben, amit kortyolgat a család. Használt víztisztító esetében viszont pont a BIZTOS szó fog hiányozni a „képletből”. Sem a vízminőség nincs biztosítva, sem semmi, hiszen használt a berendezés.

Ugyan a használt víztisztító olcsóbbnak tűnik, mint egy originál berendezés, de a használt berendezésbe kapásból szűrőbetéteket kell cserélni, valamint fertőtleníteni, ha nem akar nagyot kockáztatni a leendő vásárló. Ez az összeg 18-20 ezer körülire rúg az esetünkben, hiszen a szűrőbetét szettet és az ozmózis membránt is ki kell cserélni, a fertőtlenítő szerről nem is szólva. Pontos tehát 19990.-Ft az az összeg, amit kapásból rá kell költeni a használt víztisztító berendezésre a sok vesződségen és szállítási díjjakon felül. Azaz 49990.-Ft ot (ebből 30000.-Ft számla nélküli) összegbe kerül az a használt PurePro 105 használt víztisztító, ami originál 49980.-Ft ba kerül számlával, garanciákkal.

Amennyiben önnek nem fontos a tisztított víz minősége és biztonsága, akkor hasznos lehet a használt víztisztító berendezés, de jobb, ha inkább nem is vásárol víztisztítási terméket, hiszen önnek nem fontos a tisztított víz minősége. Vagyis felesleges a víztisztító.