Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ár:
89.900 Ft

Quell Counter Top asztali vízszűrő

Ár:
89.900 Ft
Elegáns, modern megjelenésű asztali vízszűrő berendezés, amely bármelyik konyhában jól mutat. Az eszköz könnyen csatlakoztatható a csaphoz, így azonnal élvezheti a tiszta és finom ivóvizet. Az egység fúrás nélkül felszerelhető, minden beszereléshez szükséges eszköz a csomagban megtalálható..
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Miért tőlünk vásárolj?

Budapesti beszerelés és szűrőcsere Garanciával vállaljuk
Technikai támogatás Hívja a +36309017656 -os telefonszámot
Ivóvíztisztító specialisták vagyunk 2007 óta

Leírás és Paraméterek

Elegáns megjelenése vonzóvá teszi a konyhában. Egyszerű és könnyű csatlakoztatás a mosogató csaphoz. Fúrás nélkül felszerelhető, így gyorsan és egyszerűen telepíthető. A csomag tartalmazza az összes szükséges beszerelési eszközt.
A Quell Counter Top asztali vízszűrő berendezés olyan tiszta és finom ivóvizet nyújt, amely teljesen biztonságos és ízletes. Hosszú élettartamú vízszűrő, amely jelentős költségmegtakarítást jelent a hosszú távon. Kompakt mérete miatt helytakarékos és könnyen tárolható akár kis konyhában is.

A víztisztító egység két szűrő kombinációjával működik: szénszűrő (CarbonBlock) / PP üledékszűrő és Disruptor ™ szűrő, amelyek segítségével gyakorlatilag tökéletes szűrt vizet kapunk. A Quell szűrőberendezés eltávolítja a vízből a szennyeződések 99,9 %-át, mint például baktériumok, paraziták, vírusok, mikroorganizmusok, nehézfémek, klór, gyógyszer maradványok vagy mikroplasztikák, megszünteti a kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét, azonban megtartja az ásványi anyagokat. A szűrési folyamathoz nincs szükség magas nyomásra, áramra vagy vegyszerekre, így a vízhez semmilyen anyag nem kerül hozzáadásra.

Disruptor™ szűrési technológia napjainkban az egyik leghatékonyabb a piacon elérhető technológiák közül. Az elektroadszorpciós eljárásnak köszönhetően, nem csak megszűri, hanem ártalmatlanítja is a szerves szennyezőanyagokat. Ez idáig a Disruptor ™ szűrési technológiát kizárólag a NASA alkalmazta.

Disruptor™

Disruptor™ – Egy egyedülálló szűrési technológia amely nem hasonlítható össze más technológiákkal. Több szennyeződést távolít el a vízből mint más mechanikus szűrők, viszont nem szűri ki a vízben található ásványi anyagokat.

Kezdetek a NASA-nál

A víz egyre inkább hiánycikk lesz a Földön, azonban az űrben mindig is nagy értéke volt, ugyanis 1 liter víz ára több mint 83,000 dollárra emelkedik amint Föld körüli pályára kerül.

A NASA azon újításai, amelyek lehetővé teszik az űrhajósok számára, hogy ivóvizet nyerjenek saját vizeletükből és izzadságukból és amelyek egy napon képesek kinyerni a vizet a Mars földalatti gleccsereiből sem tudnak valószínűleg elegendő ivóvizet biztosítani az űrben. Ezért a NASA egyik legfontosabb célkitűzése a víz újrafelhasználása és megfelelő tisztítási módszerek kifejlesztése.

A nanoanyagok területén kutató Argonide (USA) és Ahlstrom-Munksjö (Finnország) cégek kifejlesztettek egy egyedülálló, a víztisztítást forradalmasító vízszűrő technológiát, a Disruptor ™ technológiát. Egészen a közelmúltig kizárólag a NASA alkalmazta, azonban néhány éve megjelent a kereskedelmi forgalomban is. A Disruptor ™ szűrőket az Egyesült Államokban gyártják.

Technológia

A Disruptor ™ szűrő egyik rétegét körülbelül 2 nanométer átmérőjű böhmit anyagból készült nano alumínium-oxid szálak alkotják (összehasonlításképpen: egy papírlap 100 000 nanométer vastag). A szálak felülete 500 m2 / gramm.

Nano alumínium-oxid szálak a felfogott baktériumsejtekkel

A kristályos szerkezetű szálak pozitív elektromos töltést produkálnak amikor a víz átfolyik rajtuk. A legtöbb szennyező anyag negatív elektromos töltéssel rendelkezik, ezért a nano alumínium-oxid vonzza és inaktiválja őket. Ezt a folyamatot elektroadszorpciónak nevezik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően egyetlen réteg, bár pórusmérete körülbelül 2 mikron, képes eltávolítani a részecskék több mint 99,9% -át. A szűrőközeg pórusmérete az általa eltávolított részecskékhez viszonyítva azt jelenti, hogy a Disruptor ™ eléri a szűrőközeg szemcséjét: gyors áramlás (alacsony nyomásesés) és egyúttal nagy szennyeződés visszatartó képesség.

A Disruptor szűrő hatékonyságát egy aktív szénréteg (a kellemetlen szagok és utóíz eltávolítása érdekében), valamint egy antimikrobiális fertőtlenítő ezüst réteg (a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében) növeli.

Mit távolít el a Disruptor a vízből?

A Disruptor ™ egy igazán egyedülálló szűrési technológia, amely a szénszűrőkhöz hasonlóan csökkenti a klórt, megszünteti a kellemetlen szagokat és javítja a víz ízét. Ezenkívül eltávolítja a vízből a kórokozókat és egyéb szennyeződéseket, például baktériumokat, vírusokat, cisztákat, parazitákat, endotoxinokat, gyógyszer maradványokat, nehézfémeket (ólom, vas, réz).

A Disruptor ™ nem szűri ki a vízből az ásványi anyagokat, ezért nem szükséges azokat pótolni, mint a fordított ozmózis során. A Disruptor ™ nem távolítja el a nitrátokat vagy az oldható sókat a vízből, így nem alkalmas tengervíz szűrésére.

Szennyeződések amik fennakadnak a szűrőn

A szűrő felső része használat előtt>

A szűrő felső része használat közben>

A szűrő felső része elhasználódás után>

Disruptor™ szűrési technológia egyéb előnyei

A magas szűrőkapacitás mellett a Disruptor fontos előnye, hogy az úgynevezett gravitációs szűrési módszerrel képes megszűrni a vizet. Ennek köszönhetően kiválóan használható vízszűrő kancsók és palackok szűrőbetétjeként.

Energiatakarékos. A vírusok vízből történő eltávolításához általában ultraszűrést (UF) vagy fordított ozmózist (RO) használnak, amelyeknél a magas víznyomás eléréséhez gyakran áramra van szükség. A magas áramlási sebesség és a magas szennyeződés visszatartó képesség miatt a Disruptor ™ működéséhez nincs szükség áramra, ezáltal kevesebbet kell foglalkozni a karbantartásával és minimalizálja a szűrőberendezések helyigényét is.

Víztakarékos. A membrán szűrési technológiák használata során (ultraszűrés, fordított ozmózis) folyamatosan tisztítani kell a szűrőt, mert az hamar eltömődik, emiatt sok vizet pazarolunk el (1 liter szűrt vízhez hozzávetőlegesen 4 liter vizet használunk el feleslegesen). A Disruptor ™ egy olyan fenntartható szűrési technológia, amely hulladéktermelés nélkül működik, vizet takarít meg ezáltal védi a környezetet.

 

.

Szűrőegység mérete 31×21 cm
Kétlépcsős szűrés Disruptor szűrő és CarbonBlock (aktív szénszűrő) vagy PP üledékszűrő
Egyszerű és gyors szűrőbetét csere
Szűrőbetét kapacitás kb. 3,000 l (a víz minőségétől függően)
Szűrőbetét élettartama 6 hónap
Optimális víznyomás 100-400 kPa
A rendszer csak 4-38 °C hőmérsékletű vizet tud megszűrni. NE használjon forró vizet!
100 %-ban újrahasznosítható (kivétel a szűrőbetét)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!