Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Megváltozott szűrőbetét csere időszak prezentálása

Szeptember elsejétől egy fontos dologgal egészítjük ki tartalmainkat, illetve hívjuk fel a figyelmét a víztisztító berendezések iránt érdeklődőknek. Ez nem más mint a szűrőbetét csere.

Egy víztisztító tulajdonosnak el kell fogadnia azt a tényt, hogy a víztisztító is egy egyszerű berendezés, ami folyamatosan karbantartást, illetve szűrőbetét cserét igényel. Mivel egy víztisztítóban értelemszerűen a szűrőbetétek végzik a víz szűrését, azoknak a rendszeres időközönkénti cseréje és a berendezés tisztítás/fertőtlenítése (bizonyos modellek esetében) elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig biztonságos ivóvizet fogyasszunk.

Tehát 2015.szeptember elsejétől a Spartaco Kft. weboldalain és személyes tanácsadáson keresztül 6 hónapos szűrőbetétcserét fog javasolni, ami megegyezik az EU-ban bevett és elvárt gyakorlattal. A szűrőbetétcserék be nem tartása, illetve annak felülbírálata esetén a víztisztító/vízszűrő tulajdonos automatikusan tudomásul veszi, hogy az otthonában (felhasználási területen) működő ivóvíztisztító berendezés 6 hónap után ingadozó, esetleg nem megfelelő vízminőséget képes csak biztosítani.

Néhány példa a 6 hónapos (féléves) szűrőbetétcserére.

 

  • Asztali és egyéb pultalatti víztisztító berendezések esetében az összes szűrőbetétet cserélni kell félévente. Tehát az éves megrendelésnél célszerűbb 2 darab szűrőbetétet vásárolni.

  • Ozmózis víztisztító berendezések esetében. (pl: PurePro 106M SUPER).
    6. hónap: SZETT3
    12. hónap: SZETT 4+visszasózó
    18. hónap: SZETT3
    24. hónap: SZETT4+visszasózó+ozmózis membrán

Vagyis ozmózis víztisztító berendezések esetében minden fél évben bizonyos szűrőbetéteket le kell cserélni. Félévente a „féléves szettet” (SZETT3), ami három darab előszűrőt tartalmaz. Évente az „éves szettet”, ami a SZETT3-on kívül tartalmaz még egy aktszenes ütőszűrőt is. Ilyenkor kell cserélni (azaz minden évben) az egyéb kiegészítő patronokat, ami esetünkben a visszasózó egység. Amennyiben több kiegészítő egység van a víztisztító berendezésre kötve (pH lúgosító, biokerámia, stb...), akkor azokat is évente, azaz 12 havonta kell cserélni. Minden második évben az ozmózis membrán (főszűrő) cserélese esedékes.

A szűrőcsere/karbantartások alkalmával a vízszűrőházak alapos mosogatása értelemszerű, fertőtlenítése erősen ajánlott. Erre a célra a KOMITO fertőtlenítő szer, ami három felhasználásra elegendő speciális oldatot tartalmaz. A fertőtlenítés szakszerű elvégzését leírással segítjük.

Természetesen a megadott időintervallum csak tájékoztató jellegű, hiszen a víztisztításban a szűrőbetétek kapacitása és csereideje a bemeneti víz minőségétől és a felhasznált víz mennyiségétől függ. Ezekért nem tudunk felelősséget vállalni.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog