Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ezért ne igyál ásványvizet!

Az egészséges életmódot emlegetve a „mit igyunk” részhez érve nagyon hamar előkerül az ásványvíz, főként a szénsavmentes verzió. Az ásványvizet ugyanis hagyományosan egészségesnek tartják. De vajon tényleg az? Nos, ez csak féligazság. Természetesen sokkal, de sokkal egészségesebb, mint a csapvíz, illetve a cukros, édes löttyök, amik a boltok polcain sorakoznak. Ha azonban a viszonyítási alapot elhagyjuk, nem is biztos, hogy annyira jó nekünk, ha ásványvizet iszunk.

 

De mi a gond az ásványvízzel?

  • Az nagyon jól hangzik, hogy a víz ásványi anyagokkal dúsított, de te tudod a címke alapján, hogy mi is van voltaképpen abban a vízben, illetve a szervezetednek valóban szüksége van-e ezekre? Nos, erre a kérdésre 90 százalékban nem a válasz. Ennyi erővel lehet, hogy csak azt hisszük, hogy jó nekünk az ásványvíz.
  • Túladagolhatod az ásványi anyagokat. Kicsit abszurdnak hangzik, de igaz: ezeket az általában jótékony hatásúnak tartott ásványi anyagokat bizony túl lehet adagolni. Főleg akkor áll fenn ez a veszély, ha egyetlen márkához ragaszkodsz, aminek ugye adott az összetétele. Van, amelyik például sok nátrium van, van, amiben kevesebb. Ha rendszeresen iszol nagy mennyiséget a magas nátriumtartalmúból, akkor bizony túladagolhatod.
  • Hozzájárulsz a környezet szennyezéséhez. Az ásványvizeket PET palackokban árulják. Csupa műanyag, ami nagyon szennyezi a környezetet, ráadásul már a gyártási folyamat során is bocsátanak ki rengeteg káros anyagot. Ha megveszed ezeket, nagyban hozzájárulsz a további gyártáshoz, és a természet károsításához.
  • A kínálatra vagy utalva. Mi van, ha elfogyott a vized, és zárva van a bolt? Vagy nyitva van, de nincs olyan víz, amilyet szeretsz? Vagy csak szénsavas van, de te menteset szeretnél inni? Vagy nincs annyi, amennyit haza szeretnél vinni? Sok macerával járhat a vízkészlet beszerzése. Ilyen gondod biztosan nem lesz, ha van otthon víztisztítód, ami tökéletesen megtisztítja számodra a csapvizet – végtelen mennyiség, garantáltan tiszta és egészséges víz.
Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog