Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miért kell otthonra ivóvíztisztító?

Miért kell otthonra ivóvíztisztító? Erre a kérdésre nem az a válasz, mert azzal foglalkozom, hogy ivóvíztisztító berendezéseket értékesítek. A válasz ennél sokkal összetettebb, de igazán egyszerű!

Felsorolom az okokat, hogy miért fontos az háztartási ivóvíztisztítás.

 1. Mert egészségesebb mint bármilyen más folyadék.
 2. Mert biztonságosabb mint az ásványvíz, vagy a vezetékes csapvíz
 3. Mert kényelmes. Azonnal rendelkezésre áll, nem kell lemenni érte a boltba
 4. Mert rendkívül gazdaságos, hiszen a legolcsóbb módja a tiszta víz ellátásnak
 5. Mert környezetkímélő, hiszen nem szennyezi PET palackkal a környezetet
 6. Mert ésszerű és reális áron vásárolt víztisztító hamar visszahozza az árát

1. Mert egészségesebb a tisztított víz, mint bármelyik más folyadék.

A tiszta víz a legideálisabb folyadék szervezetünk számára. Ez abban is megmutatkozik, hogy testünk közel 2/3-át víz tesz ki, nem pedig valamilyen cukros üdítő. Ha már ez igaz, akkor kimondhatjuk, hogy a víz utánpótlás fontos számunkra, sőt nem mindegy, hogy ez az utánpótlás milyen minőségű.

Ugye Ön sem iszapos, rozsdás vízzel akarja kitölteni szervezetét?!

2. Mert valódi biztonságot csakis a tisztított víz biztosít.

 • Lehet akármilyen jó minőségű is a vezetékes vízellátás, illetve a víztisztítás hatékonysága a víztisztító telephelyeken, ha elavult, rozsdás és szennyező vezetékeken át jut el a lakásunkba a megtisztított víz. A víz útja ezekben a csövekbe általában 24 óra, azaz a víztisztaság csak a telephelyen lehet maximum igaz, mire a lakásába ér már nem! Ez olyan, mintha fehér nadrágban csúszkálnánk a padlón. A fehérség/tisztaság csak a kiinduló állapotban volt igaz, pár perc múlva már sajnos nem, akármennyire is tisztogatták előtte  a padlót. Ehhez képzelje hozzá, hogy a víz a legjobb oldószer!
 • Az élelmiszeriparban nap mint nap röppennek fel botrányok. A nagy generáció már tudja, hogy a párizsi a legveszélyesebb húskészítmény, mert fogalmunk sincs, hogy mi minden lehet benne, a megszokott adalékanyagokon kívül. Pont így van ez az ivóvízzel is. Soha nem tudhatjuk biztosra, hogy mi van a vizünkben, amit megiszunk. Természetesen lehet akár laboratóriumi mérést is végeztetni a vízminőség meghatározása érdekében, de ez csak az adott pillanatban állja meg a helyét. Egy váratlan következmény, mint mondjuk egy csőtörés, felbolydítja az egész rendszert és a mérési adatok már nem is igazak. Valamint az elhasználódott csőhálózat, valamint a legjobb oldószer (a víz) találkozásakor sem lehetünk biztosak abban, hogy amíg hozzánk ér a víz, milyen folyamatok játszódnak le benne.
 • Már megint a csőhálózat. A példa kedvéért vegyünk egy rúd párizsit. Első másodpercben még tiszta. Csomagoljuk ki és adjuk át egy embernek és az is adja át egy másiknak. Ezt a folyamatot 24 órán keresztül ismételgessük. A végeredményt senki sem szeretné elfogyasztani. Mi történt? Csak annyi, hogy a "tiszta" rúd párizsi nem steril közvetítő elemekkel találkozott 24 órán keresztül. Ugyan ez érvényes az ivóvíz tekintetében is. A vízvezetékek ugyanis nem sterilek és nem zártak hermetikusan, tehát szennyeznek!

A vízfelhasználás helye az Ön otthona, ezért az ivóvizet a felhasználás helyén kell megtisztítani, csak így garantálható az egészséges, szennyeződésektől mentes, egészséges ivóvíz!

3. Mert kényelmes, hiszen nem kell többet a boltba menni.

Bizony a kényelem is egy nagyon fontos érv a háztartási víztisztítás mellett. Nem kell az ásványvízzel bajlódni. a PET palackokat kerülgetni, hanem egyszerűen a vízcsapot kinyitni. Ennél a mozdulatnál egyszerűbben garantáltan nem jut tiszta vízhez. Rengeteg időt, energiát és pénzt spórol azzal, hogy nem caplat el a boltba és hurcolja haza a palackos vizeket. Szerencse ha van parkolóhely a lakás előtt (előny ha van garázs), de ha nincs akkor nem kis mutatvány pár karton vízzel a hónunk alatt cipekedni.

Fáradságos, drága és értelmetlen. Ezek a szavak jutnak eszembe akkor amikor egy bevásárlóközpontba látom, hogy apuka bőszen pakolja a bevásárlókocsit palackos vízzel. Gondoljon bele, hányszor csinálta ugyanezt.

4. Mert olcsó és rendkívül egészséges.

A tiszta víz valóban olcsó ha rendelkezik ivóvíztisztító berendezéssel otthon. Természetesen a víztisztítók ára elég széles skálán mozog, de a legolcsóbb készülék is jobb minőséget eredményez mint a vezetékes csapvíz és vetekedik az "első áras" ásványvizek minőségével. Ön rendkívül sok pénzt spórol meg ha van víztisztítója.

 • Nem kell elkocsikázni csak ásványvízért a boltba
 • Nem kell drágán ivóvizet vásárolnia

Néha csak azért megyünk el egy multiba, hogy ott megvegyük az ásványvizet. Ez teljesen értelmetlen. Valamint a legolcsóbb ásványvíz is legalább 20x többe kerül, mint a jó minőségű tisztított víz.

5. Mert környezetkímélő.

Ezen nincs mit ragozni! Nincs felesleges PET palack, nincs környezetszennyezés! Az utóbbi időben a környezettudatosság előtérbe került a háztartási ivóvíztisztítás iránt érdeklődők körében. Egyre több család érdeklődik olyan technológiák iránt, amelyek nagyságrendekkel kíméletesebbek a környezetükhöz. Ez a tudatos gondolkodásmód elérte a víztisztítók piacát is.

6. Hamar visszahozza az árát, persze csak ha reális áron vásárolta.

Mit értünk reális ár alatt? Ez természetesen személyfüggő, de például az reális ár ha víztisztítóról van szó, amihez nem kell hitelt felvennie. Vannak vastagabb pénztárcával rendelkezők is, nekik egy segítség: 200.000.-Ft nál nem tud mi többe kerülni egy háztartási ivóvíztisztítóba. Itt már "mindent" belepakoltam a víztisztítóba (2 db ozmózis membrán, erős nyomásmotor, szolenoid szelep, 4 darabos elő+utószűrés, visszasózó, pH lúgosító ásványi egység, PI víz energetizáló, UV lámpa). Ennél nincs több, maximum ha az üzletkötő széles mosolyát is fizetni szeretné! Tehát a reális ár személyre szabottan pénztárcafüggő, de maximum 200.000.-Ft, ami már "full extrás" a víztisztítók között is.

A víztisztítók fenntartása is a típustól és modelltől függően eltérő lehet, de minden esetben, garantáltan olcsóbb, mint bármely egyéb alternatívája a tiszta víz otthoni biztosításának.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog