Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miért nem szeretjük a csapvizet?

Az emberek nagy része tisztában van vele, hogy fontos a megfelelő folyadékbevitel, ami lehetőleg tiszta víz kellene, hogy legyen. Sajnos ennek ellenére sokan vannak, akik keveset isznak, illetve nem igazán azt isszák, amit kellene – köszönhetően a cukros üdítők elképesztő térnyerésének a piacon. Azok viszont, akik ellenállnak a csábításnak, és az egészségük érdekében a víz mellett teszik le a voksukat, meglehetősen kis arányban fogyasztanak csapvizet. Bár ez gyakorlatilag akárhol elérhető lenne, mégis kevesen választják. Vajon mi ennek az oka? Magyarországon szinte mindenütt fogyasztható a csapvíz, miért a boltban kapható ásványvíz mellett döntünk?

Teli van vegyszerrel

 

Ezzel nehéz vitatkozni. A csapból folyó vízben valóban sok olyan anyag van, aminek a vízhez nem sok köze van. Ez azonban a javunkat szolgálja, ugyanis ezek az anyagok azért vannak, hogy megtisztítsák a vizet. Gyakorlatilag ezektől lesz alkalmas arra, hogy igyunk belőle. Azonban érthető módon sokaknak nem szimpatikus a gondolat, hogy huzamosabb ideig, folyamatosan vegyszeres vizet fogyasszanak, így inkább az ásványvíz mellett teszik le a voksukat, még ha drágább is.

 

Borzalmas az íze

 

Ez eléggé változó, jómagam ittam már például olyan csapvizet, ami ásványvíznek is elment volna, de olyat is, amit legszívesebben azonnal visszaköptem volna, olyan szörnyű volt. Az esetek többségében a klórt lehet túlságosan érezni, és az sem teszi finommá a vizet, ha túlságosan kemény. Mivel ezt a részt az egyéni ízlés határozza meg, nehéz vele vitatkozni – akinek nem ízlik a csapvíz, az nem issza.

 

Tiszta víz a csapból

 

Az előzőek fényében ez elég lehetetlennek hangzik, pedig nem az: egy víztisztító beszerelésével olyan vizet engedhetünk a csapból, ami mentes az említett vegyszerektől, így az ízét sincs, ami elrontsa. Ráadásul spórolhatunk is vele, hiszen az otthon engedett víz jóval olcsóbb, mint a palackozott ásványvíz – még akkor is, ha a víztisztító üzemeltetése is jár (igencsak elenyésző) költségekkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog