Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mit adjunk inni a babának?

Ezt a kérdést alighanem minden kezdő anyuka felteszi. Kicsit utánajárva többféle választ is találhatunk, köztük azt is, hogy nem is kell a babáknak inni adni. Ez azonban csak egy esetben igaz: ha a picit 100 százalékban, igény szerint táplálják anyatejjel. Az anyatej összetétele ugyanis lehetővé teszi, hogy a baba a szomját is olthassa, miközben szopik, így nincs szüksége plusz folyadékpótlásra – amennyiben nem időre etetik, ha ugyanis ez áll fenn, akkor bizony megszomjazhat két evés között. Ha a kizárólagos anyatejes táplálás már nem áll fenn, a babáknak is szükségük van folyadékpótlásra. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy vajon mit is kellene inni adni a babának?

Tiszta vizet mindenekfelett!

 

Bár egy-két generációval előttünk még nem egészen így csinálták, a legjobb, ha a babának kizárólag tiszta vizet adunk! Hogy miért? Mert az ízesített tea, különböző gyümölcslevek teli vannak cukorral, amik nagyon nem tesznek jót a picik szervezetének. Ráadásul, ha már egészen picike korukban azt szokták meg, hogy édes, cukros löttyöket igyanak, felnőttként is inkább ezeket fogják keresni, ami nagyon egészségtelen, és komoly szerepe van az elhízásban is. A babáknak adott vizet mindig fel kell forralni, majd vissza kell hűteni, hogy a nemkívánatos anyagok a forralással távozzanak belőle, és csak a tiszta víz maradjon. Ozmózis víztisztító berendezés használatával nincs szükség a víz forralására, mert ez a hatékony víztisztító rendszer mindent megszűr a csapvízből, ami nem tisztán H2O.

 

Csapvizet? Csak ha tisztított!

 

A legtöbb anyuka egyetért abban, hogy csapvizet semmilyen körülmények között nem ad a kisbabájának. Ezért nem is nagyon lehet őket hibáztatni: a csapvíz köztudottan teli van azokkal a vegyszerekkel, amik a megtisztítására szolgálnak. Egy felnőtt ember szervezete számára ez nem jelent problémát (bár nem is igazán jó), de egy pici babának semmi szüksége ezekre az anyagokra. Egy víztisztító azonban pillanatok alatt megoldja ezt a problémát, ugyanis éppen arra szolgál, hogy megtisztítsa a vizet a vegyi anyagoktól – hogy a megfelelő előkészítés után babáknak is nyugodt szívvel adhassuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog