Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk. ELFOGADOM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ozmózis víztisztító berendezések ellenőrzése.

Tapasztalhatóak néha olyan hibajelenségek egy víztisztító berendezésnél, ami jelentősen megkeserítheti a vásárló életét és megterheli a pénztárcáját is. Ez főként az ozmózis víztisztító berendezések esetében igaz, hiszen ha az elfolyó víz (selejt, vagy technikai vízként is ismert) nem áll el, akkor az folyamatosan a lefolyóba csordogál. Kellemetlen az is, hogy ezt az ellenőrzést havi 10 másodperc alatt elvégezhetjük, amivel ettől a problémától könnyedén megszabadulhatunk, illetve jelezhetni lehetne a szervizigényt.

Ennek a hibának az oka a 4-es szerepben keresendő. Az történik, hogy a 4-es szelepben lévő gumi membrán a vásárlónál jelenlévő nyomásértékre nem reagál. Ez érdekes, mert nincsen 2 pontosan megegyező nyomásértéken működő elzáró szelep. A hibaszázalék akármennyire is minimális (1%-alatt), de annál inkább bosszantóbb, ha nálunk jön ki a hiba, nem is beszélve a megnövekedett közműdíjról. Itt még azzal is kalkulálni kell, hogy a folyamatosan csordogáló technikai víz miatt az előszűrők is jelentősen lehasználódnak, hiszen rajtuk keresztül megy ez a víz, ami természetesen csökkenti a kapacitásukat.  Ez által az ozmózis membránunk is ki lesz téve például a klórnak, tehát feltételezhető, hogy annak szűrési hatékonysága már az elvárt alatt lehet.

 

MEGODÁS!

Tudom, kissé furának hangzik, de a víztisztító berendezések és ezen is belül az ozmózis víztisztítók is gépek, amelyeket rendszeres időközönként karbantartani és ellenőrizni is kell. Erre ugyan felhívjuk a figyelmet a gépkönyvben, de azt nem elég egyszer, a beszerelés után végeznünk. Ajánlott az ozmózis víztisztító berendezéseket minden hónapban egyszer ellenőrizni selejt víz elfolyásra, vagyis, hogy nem folyik feleslegesen a selejt víz. Ehhez csak az kell, hogy az egyik reggel (amikor biztosan tudjuk, hogy nem használtuk az elmúlt időben a víztisztító berendezést, tehát nem szűr) ellenőrizzük a selejtvíz ágat, ami a tartályos ozmózis víztisztító berendezéseknél a fekete. Ha hideg, vagy hallunk némi csorgást, akkor hibára kell gyanakodnunk. Ilyen ellenőrzés lehet még az is, amikor reggel ugyanilyen feltételek között (vízhasználat nélkül) ellenőrizzük a vízórát, ha látható és könnyen megközelíthető helyen van.

 

ÚJDONSÁG!

2015.07.01.-től megkezdjük a SOLENOID PACK értékesítését, ami azt jelent, hogy ozmózis víztisztító vásárláskor opcionálisan választható ez a lehetőség és ebben az esetben a víztisztító berendezést átszereljük SOLENOID szelepes vezérlésre, ami megbízhatóbb, mint a 4-es elzáró szelep. Nincsen benne gumimembrán, hanem feszültség hatására (nyomásérzékeléssel) zárja le a víz útját. Természetesen ezeknek a típusoknak a működtetéséhez 220V-os dug aljzat szükséges.

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog