Webáruházunk optimális működéséhez cookie-kat használunk.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Spóroljunk víztisztítóval!

Az otthoni víztisztító előnyeit napestig lehetne sorolni, ami azonban nagyon sok embert megfog, az a gazdaságossága. A víztisztítóval ugyanis rengeteg pénzt lehet spórolni, még ha elsőre drágának tűnik is. Valóban jár egy kicsit nagyobb beruházással a megvásárlása és telepítése, illetve folyamatos költségekkel jár a fenntartása. Ez azonban elég elenyésző ahhoz képest, hogy mennyit költünk innivalóra, ha a csapvizet nem akarjuk meginni. Nem nehéz rájönni, hogy egy ilyen berendezés nagyon hamar visszahozza az árát, így amellett, hogy sokkal egészségesebb és tisztább vizet ihatunk a segítségével, hosszútávon még a pénztárcánkat is kíméli.

Mennyit költünk ásványvízre?

 

Kiszámolta már valaha, hogy mennyit költ havonta ásványvízre? Ha egy átlagos, körülbelül 80 forintos, másfél literes ásványvizes üveget veszünk alapul, abból egy felnőtt embernek meg kell innia körülbelül kettőt naponta, hogy meglegyen az ajánlott folyadékbevitel. Egy átlagos, négytagú családnál, két gyerekkel ez napi hat üveg víz, ha a gyerekeknek csak egy-egy üveget számolunk, ami 480 forint. Egy hónapra számolva ez 14 400 forint! Csak ásványvízre! És most még egy viszonylag olcsó vizet vettünk alapul, vannak ennél sokkal drágábbak, így akár 20 000 forintra, vagy még többre rúghatnak a költségek – pláne ha többtagú a család. Mi lenne, ha ezt megspórolhatnánk?

 

Folyamatosan tiszta víz, szinte ingyen!

 

A víztisztítót egyszer kell megvenni, utána csak alkalmanként kerül pénzbe a szűrők cseréje. Cserébe folyamatosan, korlátlan mennyiségben juthatunk hozzá tiszta, jó minőségű vízhez! Oké, ez nem teljesen igaz, mert a csapból folyó vízért is fizetni kell – de közel sem annyit, mint a boltban az ásványvízért! Egy újabb megfontolandó szempont, hogy a víztisztító használata rendkívül környezetbarát megoldás is, hiszen gondoljuk csak végig, mennyi szemetet termelünk a praktikusnak gondolt PET palackokkal! Minden üveg víz egy újabb darab szemetet eredményez!

Tartalomhoz tartozó címkék: víztisztító blog